Konsulttiyhtymä AIKA

Markkinointi

Konsulttiyhtymä AIKA pystyy tarjoamaan ammattimaisen avun yrityksen kilpailukyvyn vahvistamiseen.  Kun yrityksen liiketoimintaidea on vahva , strategia kirkas ja tuotteilla hyvin kiteytetty kilpailuetu, yrityksellä  on hyvät mahdollisuudet menestyä.

Brändi on  yksinkertaisuudessaan kuluttajan mielikuva tuotteesta tai palvelusta.  Mielikuva rakentuu  käyttökokemuksista, mainonnasta, kuulopuheista, kavereiden kertomuksista.  Brändi voi olla ajaton, vaikka tuote olisikin matkan varrella jo vaihtunut.   Brändilupaus on koko yrityksen yhteinen asia.

Markkinointi ei suinkaan tarkoita pelkästään tuotteen mainontaa. Markkinointifunktio yrityksessä selvittää kuluttajan/asiakkaan tarpeen, määrittelee potentiaalisen markkinan, segmentoi kohderyhmän, selvittää kilpailuympäristön ja kiteyttää tarjooman:

Mikä on tuotteen kilpailuetu? Mikä on brändimme lupaus? Miten meidän tuotteemme erottuu kilpailijoista? Miten voimme muokata tuotettamme vastaamaan paremmin kuluttajan tarpeeseen?

Mikä on tuotteelle sopiva hinta?

Mitkä kaikki tuotteet sopivat brändin alle? Onko kaikilla tuotteilla tarpeeksi elinvoimaa? Kuinka monta tuotetta meidän kannattaa pitää elossa?
Missä kaikkialla brändimme pitää näkyä kuluttajille?


Löytääkö kuluttaja tuotteemme helpolla?  Toimiiko viestintämme, markkinointimme? Kuuntelemmeko kuluttajaa herkällä korvalla?

Usein huonosti käyvä kauppa viestii jonkin osa-alueen puutteellisesta  toiminnasta.

Johanna Siltalalla on yli 20 vuoden kokemus tunnettujen brändien kuluttajamarkkinoinnista, onnistuneista tuotelanseerauksista, tuoteportfolioiden kannattavasta hallinnasta ja myyntiä lisänneistä kampanjoista.